Yaz Enstitüsü - Bilgilendirme

Genel Açıklama

ÜYEP’li olmanın ayrıcalığını yaşamak isteyen Türkiye geneli ortaokul ve 9. sınıf düzeyindeki üstün yetenekli öğrencileri yaz döneminde ÜYEP Yaz Enstitüsü’nün zengin hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.

İki hafta sürecek eğitim serüveni çok farklı coğrafyalardan programa kabul edilen öğrencilerin birbirleriyle bilgi ve yaşam deneyimi paylaşımına olanak sağlayacaktır.

ÜYEP Yaz Enstitüsü hem uygulamaların Anadolu Üniversitesi’nin donanımlı laboratuvarları ve akıllı sınıflarında yapılması hem de dersleri yürütenlerin Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nin alanlarında uzman öğretim üyeleri ve uzman öğretmenlerden oluşması bakımından öğrencilere farklı bir eğitim deneyimi yaşatacaktır. Bu sayede öğrenciler akademik ve sosyal becerilerini geliştirecek, öğretici ve eğlenceli bir ortamda yeni arkadaşlıklar kuracaktır. Bunların yanı sıra öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nin kampüs hayatından faydalanabilecekler ve üniversite öncesinde kampüs hayatı ve geleneğini deneyimleyebileceklerdir.

2024 Yaz Enstitüsü  24-28 Haziran  ve 1-5 Temmuz  tarihleri arasında yapılacaktır.

Ders programına web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

2024 yılında fen bilimleri, matematik, edebiyat, ekoloji, sosyal bilimler, bilgisayar teknolojileri ve güzel sanatlar gibi alanlarda 20 nin üzerinden farklı ders açılması planlanmaktadır. Bazı derslerde arazi çalışmaları, bazılarında ise laboratuvar çalışmaları olacaktır. Öğrenciler kendi sınıf düzeylerinde ve çakışmayan dersler arasından arzu ettikleri sayıda ders seçimi yapabilecektir.

Açılacak dersler ders modülü ekranında ders içerikleri ile birlikte yer almaktadır.

ÜYEP yaz enstitüsü olarak Türkiye genelinde ortaokul ve 9. sınıf düzeyindeki üstün yetenekli öğrencileri bir hafta süren programımıza davet ediyoruz!

TAKVİM

27 Mayıs - 3 Haziran: Ders seçimi haftası

27 Mayıs- 4 Haziran: Tanılama belgelerinin gönderilmesi

5-10 Haziran  : ödemelerin yapılması (5 Haziran'dan önce ödeme yapmayınız)