Haberler

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TÜRK TÜRK DÜNYASI BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ VE ESMİNİATÜRK GEZİSİ

Öğrencilerimizle 17 Aralık 2017 tarihinde Anadolu Üniversitesi Türk Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi ve Esminiatürk’ e gezimizi gerçekleştirdik.

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde Uzay- Zaman Noktası’ nda öğrencilerimiz sanal gerçeklik deneyimini yaşadılar. Bilim Tarihi Müzesi’ nde Türk kültüründen 40 bilim adamının yaşamlarını rehber eşliğinde tanıdılar. Müzik Tarihi Salonu’ nda 100’ ün üzerinde yaylı ve vurmalı çalgının seslerini dinleyerek müzik aletlerini yakından keşfettiler. Aynı zamanda 10’ dan fazla enstrümanı çalmayı tecrübe ettiler. 7. Sınıf öğrencilerimizden Hamza Efe DOĞAN bağlama çalarak arkadaşlarına ve bizlere keyifli dakikalar yaşattı.