Yaz Enstitüsü - Ders Modülü

Metin Çeviri

Orta düzeyde İngilizce ve ileri düzeyde Türkçe bilgisi gerektiren bu derste öğrencilere İngilizce'den Türkçe'ye ve Türkçe’den İngilizce'ye metin çevirisi becerisi kazandırmak temel amaçtır. Öğrencilerle metin çevirisinin nasıl yapılması gerektiği sorunu çeviri kuramlarının ışığında tartışılır. İngilizce çeviri terminolojisinin öğretilmesi, bu terimlerin örneklerle açıklanması, İngilizce farklı metinlerin Türkçe’ye aktarılması/çevrilmesi ve Türkçe metinlerin İngilizce’ye aktarılması/çevrilmesi ile dillerarası/kültürlerarası analizler gerçekleştirilir. Böylelikle öğrenciler İngilizce/Türkçe bilgilerini pekiştirip geliştirirken çeviri sürecini de interaktif ve çok sesli bir atmosferde tecrübe ederler.

← Geri Dön

Sınıf Düzeyi