Yaz Enstitüsü - Ders Modülü

Kapasite Gelişimi

Merhabalar ÜYEP ailesi, ben Umutcan Özbayrak. ÜYEP 2011 mezunlarındanım, şu an ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenimime devam etmekteyim. Sizlere bu yılki Yaz Enstitüsü'ndeki dersim olan "Kapasite Gelişimi"nden bahsetmek isterim. Türkiye'de zorunlu öğretim sistemi geleneksel "okuma-yazma-aritmetik" becerilerine dayanmaktadır. Bu beceriler "modern eğitim becerileri"ne temel oluşturmakla birlikte 21. yüzyıl için yetersiz kalmaktadır. Geleneksel becerilere hakimiyetini ispatlamış ÜYEP öğrencileri ise modern eğitim becerileri için ideal bir hedef kitle oluşturmaktadır. 39 ülkenin eğitim sistemlerini karşılaştıran bir araştırma sonucu modern beceriler şu şekilde belirlenmiştir:

-Liderlik

-Dijital okuryazarlık

-İletişim

-Duygusal zekâ

-Girişimcilik

-Dünya vatandaşlığı

-Problem çözme

-Takım çalışması

Dersimiz "akran eğitimi" konseptinde olacaktır. Akran eğitimleri, tıp öğrencisi eksenli uluslararası oluşumlar tarafından düzenlenen "eğitmen eğitimleri"ne katılmış ve sertifikalandırılmış akran eğitmenleri (bir tanesi ben) tarafından verilir. 15-20 kişilik gruplar halinde son derece interaktif, kelimenin tam anlamıyla eğlendirirken düşündüren bu eğitime katılmanız beni çok mutlu eder. Yazın görüşmek üzere!"

← Geri Dön

Sınıf Düzeyi

Dersin Olduğu Günler

24-25-26-27 Haziran